Cesar imagery

Vind jouw asielhond

Voor wie graag een nieuwe hond wil, zijn er verschillende opties. Veel mensen denken dan meteen aan een puppy van een fokker of marktplaats. Terwijl er óók volop asielhonden in Nederland zijn die misschien al ietsje ouder zijn, maar nog steeds hartstikke leuk als nieuwe huisgenoot! Denk er daarom ook eens aan om een asielhond te adoptoren op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl of dierenasiels.com. Jaarlijks raken tienduizenden honden hun thuis kwijt en komen ze in asielen terecht. Ze zijn verdwaald, gedumpt, of er kan door omstandigheden niet meer voor ze worden gezorgd. Al deze honden worden liefdevol opgevangen in het asiel, maar reken maar dat ze nog veel liever bij jou zouden zijn…

Sommige mensen zullen niet snel een oudere hond uit het asiel nemen, omdat ze alleen maar denken aan de nadelen. Zo zullen ze het jammer vinden dat de hond misschien nog maar een paar jaar te leven heeft en daarom wat minder actief zal zijn. Maar een asielhond brengt ook een hoop voordelen met zich mee: Zo zal hij je spullen niet kapot maken, want die tijd heeft ie al gehad. Hij zal naar je luisteren, want waarschijnlijk kent ie alle basiscommando's. En juist omdat asielhonden vaak al een paar jaar oud zijn, kun je beter bepalen of het karakter van de de hond (bijvoorbeeld rustig, speels of druk) bij jou past. Bij een jonge pup is dit lastiger omdat het karakter pas later tot uiting komt. En het allermooiste is natuurlijk dat je een asielhond een liefdevol thuis geeft!

Wat kost een asielhond?

Asielhonden zijn vaak relatief goedkoop. Gemiddeld vraagt een dierenasiel ongeveer €100,- voor een hond. Asielhonden zijn altijd volledig onderzocht en hebben hun inentingen gehad. Ook worden asielhonden die naar een nieuw baasje gaan gechipt, wat eveneens bij de prijs is inbegrepen. Een hond van een fokker kost meestal een veelvoud van dit bedrag!

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy