Cesar imagery

Alaska Malamute

Alaska Malamutes zijn grote, sterke en actieve honden die zijn gefokt om zware vrachten te trekken over lange afstanden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze grote honden worden meestal zo’n acht jaar, maar met liefdevolle zorg en goede voeding halen Alaska Malamutes ook wel tien jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

Alaska Malamute vrouwtjes in topconditie wegen wel 34 kg en zijn 59 cm groot, het mannetje weegt meestal 39 kg en is 64 cm groot.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Alaska Malamutes zijn vriendelijke, intelligente honden die van mensen houden. Het zijn daarom geen goede waakhonden en kunnen niet op aanvallen getraind worden (hoewel hun grootte en voorkomen ze tot een effectief visueel afschrikmiddel maakt). Ze hebben echter een even sterke wil en zijn even vastberaden als ze vriendelijk zijn en hebben gehoorzaamheidstraining nodig om steeds in het gareel te blijven. Als Malamutes eenmaal vastbesloten zijn achter iets aan te gaan, is het vaak onmogelijk om ze terug te roepen totdat ze klaar zijn om terug te keren.

Bovendien strekt hun vriendelijkheid zich niet uit tot andere honden – vooral niet tot die van hetzelfde geslacht. Malamutes kunnen en zullen vaak de gelegenheid te baat nemen te vechten met andere honden en ze staan er ook om bekend dat ze andere dieren achterna zitten en afmaken, vooral katten, eekhoorns en vee. Ze graven ook je tuin om en woelen je planten om.

Malamutes hechten zich niet maar één mens – ze gebruiken eerder hun onafhankelijkheid en intelligentie om banden te scheppen met de mensen waar ze mee in aanraking komen. Dat hoeven niet alleen leden van het gezin te zijn, dat kunnen ook vreemden zijn. Dit zijn fantastische gezelschapshonden, ze doen alles wat je zegt en maken graag deel uit van een actief en opwindend leven.

De grootte en verbazingwekkende sterkte van het ras maken het voor weinig mensen geschikt – deze honden zijn gewoon te sterk om onder het toezicht van kinderen of oudere mensen achtergelaten te worden. Het feit dat ze niet blaffen, kan vaak een voordeel zijn, maar let op: ze kunnen wel afschrikwekkend janken.
Overweg kunnen met andere huisdieren

Het ras staat erom bekend dat ze agressief zijn tegenover andere honden.

Verzorging

Alaska Malamutes hebben een grote behoefte aan beweging, zoveel als je maar kunt bieden. De stimulering van het brein door de regelmatige beweging is ook belangrijk, want een verveelde Malamute heeft je tuin snel een ander aanzien gegeven – een goed hek is essentieel.

Deze geharde, robuuste honden kunnen tegen extreme koude, maar kunnen ook overweg met de hitte van een Australische zomer als ze maar schaduw en meer dan voldoende koel water krijgen en verzorgd worden door iemand die de risico’s van oververhitting voor ze kent.

Malamutes hebben verbazingwekkend weinig voedsel nodig. Het zijn heel efficiënte eters. Ze zullen echter wel alles eten waar ze de poot op kunnen leggen – hun overlevingsinstinct zorgt ervoor dat ze denken dat iedere maaltijd hun laatste zou kunnen zijn. Ook het haar van dit ras zal je voortdurend overal in huis, in de auto, op de meubels en op je kleren vinden. Ze verharen minstens eenmaal, soms tweemaal per jaar.

De ideale eigenaar

Tenzij je iemand bent die het fijn vindt om buiten te zijn en allerlei activiteiten met zijn hond te doen, dan is dit misschien niet het juiste ras voor je. Als je het ook geen leuk idee vindt dat een hond je in de ogen kijkt (hij legt dan meestal zijn poot op je schouder), kun je beter verder kijken. Maar voor de mensen die op zoek zijn naar een hond met een lief karakter, die er goed uitziet, intelligent is en karakter heeft, kan de Alaska Malamute een levenlang plezier geven.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy