Cesar imagery

Amerikaanse Cocker Spaniël

De Spaniëlfamilie is heel groot en al vrij oud. Er bestaan twee varianten Cocker Spaniëls – de Engelse en de Amerikaanse. De Amerikaanse Cocker Spaniël is geen kruising. Hij werd in Amerika ontwikkeld door fokkers die hem fokten uit de Engelse Cocker Spaniël tot het prachtige Amerikaanse type dat we tegenwoordig zien.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Gemiddeld wordt de pittige Amerikaanse Cocker Spaniël meestal 12 jaar maar dit ras kan 14 jaar worden in een liefdevolle omgeving met de juiste voeding.

Gemiddelde grootte en gewicht

Het Amerikaanse Cocker Spaniël vrouwtje weegt meestal 10 -12 kg en meet 33 -36 cm schofthoogte, terwijl het ideale gewicht voor het mannetje 12-15kg is en de schofthoogte 26-39 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Amerikaanse Cocker Spaniël heeft typisch het temperament van een jachthond met een scherp gevoel voor apporteren. Het zijn extraverte, vriendelijke en heel sociale honden. Ze zijn enhousiast gezelschap en heel lief voor kinderen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Dit ras kan met de meeste andere huisdieren prima overweg.

Verzorging

Amerikaanse Cocker Spaniëls vragen tijd en veel verzorging om hun vacht tot zijn volle recht te laten komen. Hiervoor is veelvuldig borstelen en baden nodig, evenals regelmatige bezoekjes aan de hondentrimsalon. Dit geldt niet alleen wanneer ze nog pup zijn. Hoewel de Amerikaanse Cocker er met zijn volle vacht heel elegant uitziet, houden veel hondenbezitters hun honden korter getrimd op de poten en de buik – waarbij zo’n 5 cm haar overgelaten wordt. Het haar komt dan niet zo vaak in de knoop en het maakt het baden, drogen en verzorgen een stuk gemakkelijker.

Hoewel het een klein ras is, heeft de Amerikaanse Cocker toch dagelijks beweging nodig. Als hij gaat graven in de tuin, kan dat een teken zijn dat hij zich verveelt. In het ideale geval kan deze hond ook los uitgelaten worden om vrij te kunnen rondlopen, als dat tenminste veilig is. Het is wel verstandig om de hond altijd goed in de gaten en op roepafstand te houden.

De ideale eigenaar

Gezinnen die geen probleem hebben met de steeds terugkerende verzorging van de vacht en die een hond zoeken die er met hen ‘op uit’ wil, zullen niet teleurgesteld worden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy