Cesar imagery

Australische herder

De Australische herder is eigenlijk in Amerika ontwikkeld, maar er wordt nogal verschillend gedacht over de oorsprongvan het ras. Men denkt dat ze meekwamen met kuddes Merinoschapen en de Baskische herders die de kuddes dreven. Er zijn mensen die beweren dat ze vanuit Spanje naar Australië kwamen toen daar de eerste Merinoschapen arriveerden en dat ze van daaruit in Amerika terecht zijn gekomen. Anderen beweren dat het Australische herdershonden waren, afkomstig van de Smithfield en een soort Collie – misschien de Duitse Collie of zijn voorvader. De naam is voortgekomen uit het veronderstelde verband met Australië en het drijven van Australische Merino schapen.

In Australië staat het ras nog in de kinderschoenen, want het is er pas sinds 1990 en wordt sinds 1 januari 1994 door de Australian National Kennel Council geregistreerd. De hond is sindsdien erg populair geworden, en kan de strijd met andere honden op aanpassingsvermogen, gehoorzaamheid, behendigheid en waakzaamheid met succes aan.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Australische herder leeft over het algemeen zo’n 13 jaar en met de juiste zorg en de juiste hoeveelheden voeding kan hij 15 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een mannetje in topconditie kan 30 kg wegen en zo’n 60 cm zijn, een vrouwtje weegt normaal 22 kg en is 47 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Australische herder heeft een vriendelijk karakter en heeft een gelijkmatige natuur. Hij kan de eerste keer wat gereserveerd zijn tegenover vreemden, maar vertoont nooit verlegenheid of agressiviteit. ‘Grijnzen’ is kenmerkend voor sommige Australische herders en moet niet voor grommen aangezien worden.

Dit ras is vooral een werkhondenras met een sterk herders- en waakhondeninstinct. De honden zijn erg behendig en waakzaam en werken met stijl en enthousiasme. Ze zijn wel niet veel op de bank te vinden, maar sommige zijn toch ook tevreden als schoothond. Ze zijn uiterst intelligent en toegewijd aan hun gezin, leren snel en zijn gemakkelijk te trainen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Gereserveerd, maar kunnen goed overweg met de dieren waarmee ze zijn opgegroeid.

Verzorging

Een grote tuin heeft dit ras niet nodig, wel dagelijks beweging.

De ideale eigenaar

De Australische herder is perfect voor iemand die een hond wil die heel goed te trainen is. Als je echt een Australische herder wilt en je neemt er ook de tijd voor, zul je niet teleurgesteld worden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy