Cesar imagery

Australische Terriër

Wel degelijk een Australisch ras, maar ontwikkeld uit een verscheidenheid aan door Britse kolonisten naar Australië gebrachte terriërs. Specifiek gefokt voor Australische omstandigheden werd deze moeilijk te bijten en pittige kleine terriër voor alles gebruikt van het bewaken van boerderijen en mijnen tot jagen en voor schapenhoeden tot het doden van ratten en slangen.

Hoewel oorspronkelijk gefokt als werkhond, maakte deze hond, bijgenaamd “Aussie” zich ook snel geliefd bij iedereen met wie hij in aanraking kwam. Tegenwoordig is hij zeer in trek als huishond. Geschikt voor stad en platteland, staat de Australische Terriër bekend om zijn trouw, zijn intelligentie en zijn gelijkmatige natuur.Het is geen zenuwachtige hond, geen eindeloze keffer. Met zijn grenzeloze zelfverzekerdheid zal hij snel de rol van je beschermer op zich nemen!

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Australische Terriër wordt 13 jaar, maar met veel liefde en aandacht voor wat je hem te eten geeft kan hij 15 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een gezond mannetje weegt meestal 10 kg en is zo’n 28 cm en het vrouwtje weegt meestal 7 kg en is ongeveer 25 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Australische Terriër is een dier met een gelijkmatig karakter, kwiek, goed gezelschap voor jong en oud omdat hij gezelschap heerlijk vindt. Klein en stevig. Even thuis op een boerderij als in een stadse tuin.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Aussie went makkelijk aan andere huisdieren als katten en honden (maar het blijft wel een jachthond, dus konijnen en cavia’s zijn nooit helemaal veilig).

Het beste wen je ze op jonge leeftijd aan andere dieren, maar het gaat ook prima als ze al volwassen zijn. Wel oppassen met twee volwassen dieren van hetzelfde geslacht.

Verzorging

Een paar keer per week borstelen om de natuurlijke oliën in hun vacht te laten glanzen. Alleen in bad doen als dat nodig is. Weinig extra beweging nodig, een dagelijkse wandeling of vrije loop in een omheinde tuin is voldoende.

De ideale eigenaar

Voor mensen die een warmhartig ‘karakter’ zoeken is deze vrolijke kleine hond het ideale huisdier.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy