Cesar imagery

Barsoi

De Barsoi (of Russische Wolfshond) stamt uit Rusland en werd gefokt als jachthond vanwege zijn uitstekende snelheid en gezichtsvermogen om vossen, hazen en wolven te kunnen jagen. De alertheid en kracht van de Barsoi leende zich perfect voor de grote jachttraditie van de Russische adel.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dit unieke dier wordt meestal 10 jaar, maar de Barsoi kan 12 jaar worden met de juiste voeding.

Gemiddelde grootte en gewicht

Deze grote hond wordt meestal 65 – 70 cm en weegt zo’n 35 kg als het een vrouwtje is en wordt 85 cm en weegt 48 kg als het een mannetje is.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Barsoi is meestal een rustige, gevoelige en zachtaardige reus die goed reageert op een liefdevolle eigenaar. Het is een afstandelijk en waardig ras en niet gewend aan een ruwe omgang of agressieve training. Zoals vele andere honden komt ook dit ras de gewone gehoorzaamheidstraining alleen maar ten goede. Met Barsois dien je verstandig en rustig om te gaan en kinderen die met dit ras opgroeien moeten ook leren zo met ze om te gaan. Hoewel een Barsoi graag rent en graag veel uit wandelen gaat, is hij ook blij met een comfortabele mand of plek in de tuin om rustig te slapen. Ze vinden altijd het lekkerste plekje in huis voor een dutje – vaak in jouw bed – maar dit gedrag kun je maar beter niet aanmoedigen. Let wel op - Barsois zijn slimme honden en vooral in de stad moet er een goed hek om de tuin zijn. Net als andere grote honden kunnen Barsois af en toe een opgeblazen buik hebben. Vraag de fokker of je dierenarts om extra informatie. Hoewel dit ras goed reageert op een gewone gehoorzaamheidstraining is speciale training over het algemeen niet aan hem besteed.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Als ze als pup ook gewoon in aanraking met andere honden en/of huisdieren zijn geweest, kunnen Barsois vriendschappelijk met andere huisdieren in je huishouden leven. Je moet echter niet vergeten dat de Barsoi ooit werd gefokt om te jagen op rennend wild en dat je dus moet opletten met katten en andere kleine dieren in de tuin of tijdens het wandelen.

Verzorging

Barsois zijn verbazingwekkend kleine eters voor hun formaat en ze eten ongeveer evenveel als een hond van gemiddelde grootte. Naast een hoogwaardige en evenwichtige voeding heeft een Barsoi grote botten nodig om op te kauwen, vooral als hij alleen thuis moet blijven. De vacht van de Barsoi is gemakkelijk te onderhouden. Een paar keer per week borstelen en regelmatig baden houdt de vacht schoon en houdt hem vrij van vlooien.

Het belangrijkste deel van de verzorging voor een Barsoi is de regelmatige beweging. Dit zijn typisch honden om mee naar het strand of plaatsen te nemen waar ze niet aan de lijn hoeven. Regelmatige beweging is essentieel voor het fysieke en mentale welzijn van dit ras. Als je geen enorme tuin tot je beschikking kan dat gecompenseerd worden met lange dagelijkse wandelingen. Net als andere honden moet ook de Barsoi af en toe voor controle naar de dierenarts en heeft hij veel liefdevolle verzorging nodig.

De ideale eigenaar

De ideale eigenaar van dit ras is iemand die regelmatig lange wandelingen met zijn hond maakt, maar thuis graag een schoothondje heeft! Met een Barsoi kun je niet ravotten, en je kunt hem geen tik geven. Hij reageert beter op kalme stemdiscipline. Een liefdevolle eigenaar wordt beloond veel genegenheid van dit toegewijde ras.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy