Cesar imagery

Beagle

De Beagle is een kleine hond die oorspronkelijk als speurhond werd gefokt voor de jacht op hazen en konijnen. Jagers volgden hem te voet. Een meute beagles bestond uit 12 of 24 honden.

Het formaat van een beagle werd bepaald door waar hij voor gefokt was, het opsporen van eigenzinnige hazen die draaiden en keerden, of het spoor ervan terugvinden door de velden. Voor ieder soort terrein was er een andere maat Beagle – voor het open veld was er de kleine Beagle en voor het hoger gelegen en bergachtige grensgebied tussen Engeland en Schotland waren er de grotere honden met voor het terrein daar tussenin diverse maten andere honden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze lieve honden kunnen makkelijk 13 jaar worden, maar met de juiste voeding kunnen Beagles vaak wel 16 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Het vrouwtje van dit ras weegt meestal 10 kg en meet 33 cm hoog, het mannetje weegt normaal 15 kg en meet 38 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Trouw gezelschap zijn zit in het karakter van de Beagle. Ze zijn meestal heel zachtaardig, maar ze kunnen ook heel robuust zijn en zo flink als je ze hebben wilt. Het zijn ook geweldige honden voor kinderen om mee te spelen. De Beagle wordt ook bijna ‘mens’ als je hem er niet aan herinnert dat hij eigenlijk een hond is.

Een Beagle is aanhankelijk en gehoorzaam en onder geen enkele omstandigheid nerveus of agressief. Het is een tevreden, veelzijdige hond die zich makkelijk aanpast. Hij kan ’s morgens mee op jacht gaan, ‘s middags het toegewijde speelmaatje van je kinderen zijn en zich ’s avonds oprollen tot schoothond.

Beagles kunnen niet goed tegen lang achter elkaar alleen zijn. Ze kunnen heel ondeugend zijn als ze zich gaan vervelen. Ze gaan dan gaten graven, nemen de benen of trekken de was van de lijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Beagles zijn meutehonden en doen het dus beter als ze overdag gezelschap hebben.

Verzorging

Beagles hebben een minimum aan verzorging nodig, maar je moet hun gewicht wel in de gaten houden. Als ze het zelf mogen bepalen worden ze snel te zwaar, want ze houden van eten – en het is moeilijk weerstand bieden aan hun smekende ogen, vooral tijdens het eten. Beagles zijn speurhonden en mogen daarom niet los uitgelaten worden. Als ze ook maar ergens lucht van krijgen zullen ze er vandoor gaan en doen wat de bedoeling van de natuur is – dan jagen ze. Er wordt wel gezegd dat een Beagle niets meer hoort als hij eenmaal iets ruikt! Deze honden hebben een veilig omheinde tuin nodig, want ze letten nauwelijks op het verkeer en denken meestal dat auto’s wel voor hen stoppen als ze op de weg lopen.

De ideale eigenaar

Iedereen die de stimulerende omgeving kan bieden die dit aantrekkelijke kleine ras nodig heeft.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy