Cesar imagery

Bedlington Terriër

Als je de eerste keer een BedlingtonTerriër ziet kan het je niet kwalijk genomen worden als je denkt dat je met een soort lammetje te maken hebt. Geen enkele andere terriër in de groep van terriërs heeft hun unieke en prachtige voorkomen. Ze zijn genoemd naar een dorp in Northumberland (Engeland) waar ze het eerst werden gefokt. Ondanks hun uiterlijk waren ze snel en efficiënt bij de jacht op otters en dassen, waarvoor de boeren ze honderden jaren geleden gebruikten.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Dit ras wordt gewoonlijk 12 jaar, maar kan met de juiste verzorging en voeding wel 14 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een gezond vrouwtje weegt meestal zo’n 8 kg en meet 38 cm, het mannetje moet rond 10 kg en 43 cm zijn.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De BedlingtonTerriër heeft een goedaardig karakter en het is een gracieuze en heel dappere hond. Het wordt aangenomen dat Whippets werden gefokt met de voorvaderen van deze hond vanwege de vorm en zijn vermogen te rennen. De Bedlington is een goede familiehond die zich gemakkelijk aan alle leden van het gezin hecht.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Deze aangename honden kunnen met de meeste andere dieren thuis overweg, vooral wanneer ze samen opgroeien. Het is wel belangrijk om te onthouden dat ze oorspronkelijk als jagers gefokt werden, dus niet alleen laten bij kleine dieren in het huishouden.

Verzorging

Trim de vacht af en toe om hem schoon te houden en het dier er goed uit te laten zien. Het is betrekkelijk gemakkelijk om deze intelligente honden te trainen – vooral als dat op jonge leeftijd consequent en strikt gedaan wordt. Hun Whippet-afkomst betekent dat ze graag rennen en dat dat als regelmatige beweging een must voor ze is. Om de spieren even echt aan te spannen moeten ze af en toe even ‘vrij” kunnen rennen.

De ideale eigenaar

Deze hond past zich makkelijk aan de meeste mensen en hun situaties aan, maar is vooral geschikt voor mensen met een ruime tuin en genoeg tijd voor regelmatige wandelingen en vrij rennen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy