Cesar imagery

Bichon frisé

De Bichon frisé is een Frans-Belgisch ras. Oorspronkelijk populair bij de Franse aristocratie viel het ras uit de gratie ten tijde van de Franse Revolutie. De Bichon frisé moest vanaf toen werken voor de kost door met orgeldraaiers en andere straatmuzikanten op te treden. Ten tijde van de Eerste Wereldoorlog raakte de Bichon frisé bijna geheel uitgestorven en het is alleen aan de toewijding van de Franse en Belgische fokkers te danken dat het ras nog bestaat.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Bichon frisé is een hond die vrij lang leeft en meestal 16 jaar wordt, maar als hij goed verzorgd wordt en de juiste voeding krijgt wordt hij vaak 19.

Gemiddelde grootte en gewicht

Een vrouwtje in goede lichamelijke conditie weegt ongeveer 5 kg en meet 27 cm schofthoogte. Het mannetje moet 7 kg wegen en 30 cm schofthoogte hebben.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Bichon frisé heeft een prachtig temperament. Het is een ideale gezelschapshond, hij is vriendelijk, aanhankelijk en geniet van het contact met ‘zijn familie’. Is niet geschikt als buitenhond. Is altijd in voor spelen, wandelen of geknuffeld worden. Opgewekte hond en ideaal voor jong en oud.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Bichon frisé went makkelijk aan andere honden en ook katten als hij ermee opgroeit of langzaam aan ze kan wennen.

Verzorging

De Bichon frisé heeft regelmatige verzorging nodig en is geen hond voor mensen die een hond zoeken die geen onderhoud behoeft: regelmatig borstelen en kammen (minstens om de twee of drie dagen) en iedere twee, drie weken een bad. Hij verhaart niet dus moet hij om de zes tot acht weken getrimd worden. De Bichon frisé heeft niet heel veel beweging nodig, maar houdt van regelmatig een wandeling, rennen en spelen in de tuin.

De ideale eigenaar

De Bichon frisé is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een hond om hem gezelschap te houden. Het ras wordt door velen beschouwd als allergie-vriendelijke hond en zou dus de ideale hond voor mensen met allergieën kunnen zijn. Het valt wel aan te raden een bezoek aan de fokker te brengen en contact met de honden te hebben voor je een hond koopt om er zeker van te zijn dat de allergie of allergieën geen probleem opleveren.

Een betere hond dan de Bichon frisé vind je niet. Een kleine, aantrekkelijke hond die echt hond is en snel de harten wint van iedereen op zijn pad. Ze zijn levenslustig, houden van mensen en met regelmatige verzorging zullen ze hun baasjes belonen met jaren van liefdevolle toewijding.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy