Cesar imagery

Border Terriër

De Border Terriër werd ontwikkeld in de heuvels tussen Noord-Engeland en Zuid- Schotland. Het karakter van het ras en zijn vorm komen voort uit het gebruik bij meutes Foxhonden en door schaapherders voor het bewaken van de schapen en lammeren tegen vossen. De terriër die voor de jacht gebruikt werd moest goed met de jachthonden en andere terriërs kunnen omgaan en kunnen zorgen dat hij de meute en de paarden niet in de weg liep.

Anders dan algemeen wordtaangenomen, renden de Border Terriërs niet met de jachthonden mee maar volgden de paarden en moesten de vossen zo lang op afstand houden als nodig was.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze moedige honden worden meestal 14 jaar, maar met goede verzorging en aandacht en goede voeding kunnen ze ook 16 worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Dit dier weegt meestal 6,5 kg en meet 30 cm schofthoogte als het een vrouwtje is en weegt 7 kg en wordt 37 cm als het een mannetje is.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Behalve zijn fysieke grootte is er niets kleins aan de Border Terriër – Het is in wezen een grote hond in het jasje van een kleine hond. Deze honden gedragen zich van nature en zijn redelijk verstandig. Ze volgen alleen niet à la minute een commando op zoals een vogelhond of een Border Collie, ze nemen er de tijd voor!

Hoewel Border Terriërs zelden zelf een gevecht zullen aangaan, deinzen ze er bij een confrontatie ook niet voor terug.

Het zijn gevoelige honden die graag gezelschap hebben, maar dat uit zichzelf niet direct laten merken, ze blijven graag bij hun baas in de buurt en houden graag nauwlettend in de gaten wat er allemaal gebeurt. De meeste Border Terriërs zijn lief voor kinderen, maar net als bij alle honden moet je kinderen leren hun huisdier te respecteren, vooral bij het slapen en eten.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Border Terriërs kunnen over het algemeen met andere hondenrassen overweg, maar met andere dieren en katten moeten ze zijn opgegroeid.

Verzorging

Border Terriërs hebben een ruwe dubbele vacht waaruit twee keer per jaar het dode haar verwijderd moet worden. Voor de meeste hondenbezitters is dat geen bezwaar. Met een stevige borstel borstelen en af en toe een bad. Meer hebben ze niet nodig.

De ideale eigenaar

Gezinnen met oudere kinderen en actieve oudere mensen.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy