Cesar imagery

Boxer

De Boxer stamt af van de kleine Bullenbijter, een soort Buldog die werd gebruikt om beren en stieren op te hitsen. Toen deze praktijken verboden werden, werd de Boxer gebruikt voor begeleiding en bescherming. De Britse Buldog heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de modern Boxer, maar dit was ver voordat de moderne gedrongen Britse Buldog eruit voortkwam.

Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze populaire hond wordt meestal acht jaar, maar kan tien jaar worden met veel liefdevolle verzorging en de juiste voeding.

Gemiddelde grootte en gewicht

Het mannetje wordt meestal 61cm hoog en weegt 35 kg, het vrouwtje is met 28 kg en 58 cm schofthoogte een beetje lichter en kleiner.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Heel verdraagzaam en beschermend ten opzichte van kinderen. Speelt mee bij iedere gelegenheid. Zelfs als hij al oud is hij zonder uitzondering geïnteresseerd in de activiteiten van het gezin – kortom dit is een energieke hond die van plezier houdt en in ieders hart een plekje verovert.

De Boxer heeft een stabiel temperament. Het is een kalme, zelfverzekerde hond die niet makkelijk van zijn stuk is te brengen en extremen als verlegenheid, agressiviteit of snel opgewonden zijn zul je bij deze hond niet vinden. Het ras is over het algemeen heel gehoorzaam en makkelijk iets bij te brengen.

Boxers hebben alle prettige kwaliteiten die hen tot de ideale gezinshond maken. Ze staan vooral bekend om hun grote liefde en trouw aan de baas en zijn gezin waardoor hij ze onbevreesd allemaal zal beschermen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Heel goed.

Verzorging

De Boxer heeft weinig nodig. Zolang hij maar een warme plek om te slapen heeft (liefst binnen), geschikt eten, veel liefde, aandacht en regelmatig beweging, zal je beloond worden met een hond die zijn leven lang een trouwe metgezel is.

Boxer puppy’s kun je het beste alleen van een ervaren fokker kopen die de ouders zorgvuldig heeft uitgezocht en de puppy’s in een gezonde omgeving heeft grootgebracht.

De ideale eigenaar

Iemand die graag wil zorgen voor een energieke hond die van plezier houdt.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy