Cesar imagery

Briard

Honderden jaren geleden werd de Briard gebruikt om kuddes schapen en geiten te beschermen tegen stropers en wolven. In de Eerste Wereldoorlog hielpen ze de frontlinies voor de Franse soldaten te bevoorraden – hun scherpe gehoor werd ook gebruikt door de hospiks om gewonde soldaten op te sporen. Velen van hen lieten het leven in deze oorlog en daardoor zijn ze helaas flink uitgedund en tegenwoordig zijn ze vrij zeldzaam.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Briard kan 12 jaar worden.

Grootte en gewicht

56 – 68 cm & 34 – 41 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Een hond met een geweldig karakter die alles doet voor zijn baas. Dit is een grote extraverte ( en soms over-enthousiaste/onbesuisde hond en heeft van jongs af flink training nodig als je tenminste een hond wilt die zich gedraagt. Alhoewel hij terughoudend is bij vreemden, is hij een betrouwbare metgezel. Ze zijn uiterst intelligent en hebben een prachtig temperament waardoor ze relatief makkelijk te trainen zijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Briard heeft een zachtaardig karakter en kan met de meeste andere dieren in huis prima overweg – vooral als ze van jongs af samen zijn opgegroeid.

Verzorging

De vacht moet regelmatig gewassen worden en moet iedere week grondig geborsteld worden om te zorgen dat er geen knopen in komen. Veel beweging en mentale stimulatie is nodig om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen en dingen kapot gaat maken. Hoewel het wel een stevig dier is, ontwikkelen sommige Briards heupdysplasie en oogproblemen, dus een regelmatig bezoekje aan de dierenarts ter controle kan nodig zijn.

De ideale eigenaar

De Briard is een lieve, vriendelijke hond die houdt van mensen om zich heen. Maar soms raakt hij heel opgewonden en moet je hem toch goed in de gaten houden als er kinderen of oudere mensen bij zijn, want hij springt ze zo omver. Hij heeft veel ruimte om te verkennen en te spelen rondom het huis nodig.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy