Cesar imagery

Brussels Griffon

Deze kleine hond ving vroeger ratten en muizen in de stallen van Brussel en reed mee op de mooie koetsen van weleer als de vriend van de koetsiers. Meerdere rassen zijn gebruikt om tot de Griffon te komen die we tegenwoordig kennen.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

12 – 14 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

21 – 28 cm & 2 - 8 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Griffon Bruxellois is een kleine hond met absoluut een terriërinstinct en een te groot gevoel van eigenwaarde, maar zijn arrogante blik verbergt zijn lieve en vriendelijke karakter. De Griffon is wat je er van maakt. Als je kinderen hebt, zal de hond hun spelletjes leuk vinden en en energiek mee uit wandelen gaan. Als je al wat ouder bent en je dagelijkse bezigheden verlopen wat rustiger, zal de hond ook rustiger zijn en een trouwe vriend worden. Je kunt Griffons goed trainen en vaak winnen ze gehoorzaamheids- en behendigheidswedstrijden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Er zijn twee soorten Griffon, de Griffon Bruxellois, de ruwharige met de snorharen en de baard, en de kortharige Petit Brabançon.

De ruwharige Griffon verlangt regelmatige borstelen en kammen. Twee keer per jaar moet hij met de hand geplukt worden (als het om een tentoonstellingshond gaat) of getrimd als het gewoon een huisdier is. De vacht van de kortharige Griffons heeft niet dezelfde verzorging nodig als die van de ruwharige, dus als je weg bent van het karakter van de Griffon, maar je ziet de lagere vacht niet zo zitten, dan is de kortharige Griffon iets voor je. Wees voorzichtig met vlooienbanden bij een Griffon en laat ze eerst altijd luchten voor je hem omdoet. Mix een flinke, maar niet te grote portie droogvoer door zijn blikvoer, dat is het beste voor hem. Griffons vinden alle beweging die hun baas hen geeft prima, maar kunnen het ook goed op de bank uithouden.

Als je met Griffons wilt fokken is dat vaak niet makkelijk, maar als ze eenmaal zes weken zijn, zijn het stevige kleine honden met weinig problemen.

De ideale eigenaar

Een Griffon is een kleine hond die zich overal thuis voelt, ideaal gezelschap voor een zorgzaam gezin met jonge kinderen of oudere mensen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy