Cesar imagery

Cavalier King Charles Spaniël

Zoals de naam al aangeeft, kwam de Cavalier King Charles Spaniël al voor aan het Engelse hof ten tijde van Charles I en Charles II.

Koning Charles II was zeer gesteld op zijn honden – hij was er zo ongeveer aan verslaafd. Ze reisden overal met hem mee en het bord ‘Hoed u voor de hond’ stamt uit zijn hof. Er werd niet mee bedoeld dat de honden gevaarlijk waren, maar dat men er niet op moest gaan staan. Veel mensen denken dat ze in alle koninklijke parken, paleizen en openbare gebouwen in Engeland vrij toegang hebben – maar ze gedragen zich alleen maar zo!

Let op, dit ras heeft ernstige gezondheidsproblemen. Daarom raden we u aan om onderzoek te doen en goed na te denken voordat u dit ras aanschaft.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Cavaliers kunnen 13 jaar worden, maar ze worden vaker wel 15 jaar, als ze de juiste voeding en veel liefdevolle aandacht krijgen.

Gemiddelde grootte en gewicht

Het vrouwtje weegt meestal 5,5 kg en is 30 cm als ze in goede conditie is, het mannetje 8 kg en 33 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Cavalier King Charles Spaniël is energiek en lief en daarmee het perfecte familiehuisdier, maar het moet worden benadrukt dat ze onder de mensen horen. Het zijn geen honden om alleen thuis te laten, of buiten in een hok te houden. Cavaliers worden in vier kleuren gefokt: BLENHEIM (wit met kastanjerode vlekken): Kanstanjekleurige markeringen op een parelwitte vacht. De markeringen op de kop moeten gelijkmatig verdeeld zijn voor een gemaskerd effect met een witte bles in het midden voor de prijswinnende ‘Blenheim Vlek. TRI-COLOUR (zwart met roodbruine aftekening): Een zwart met witte hond with tamet roodbruine vlekken boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de poten, achter de ellebogen en aan de onderkant van de staart. BLACK AND TAN (zwart met roodbruine aftekening): Geheel ravenzwarte vacht met roodbruine vlekken boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de poten, achter de ellebogen en onder de staart. RUBY (dieprood): Helemaal dieprood zonder witte vlekken.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Behalve al hun uitstekende kwaliteiten verharen ze wel twee keer per jaar en letten ze totaal niet op het verkeer, dus buiten moeten ze altijd aan de lijn gehouden worden. Als je overweegt een Cavalier King Charles te kopen, zorg dan dat je tuin een goed hek heeft. Puppy’s willen zich nog wel eens een weg naar buiten graven.

Jaarlijkse controle en vaccinaties zijn belangrijk, evenals ontwormen. Je dierenarts zal je het gevaar van hartworm uitleggen en vertellen welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen. Ook bepaalde grassen en soorten onkruid kunnen de verkeerde uitwerking hebben. Regelmatige verzorging is nodig om overtollig haar te verwijderen en te voorkomen dat de vacht vervilt.

De ideale eigenaar

Geschikt voor een gezin of oudere mensen. Van deze honden heb je jaren plezier. Het zijn familiehonden en als ze geen nauw contact met mensen kunnen hebben, breek je hun hart.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy