Cesar imagery

Feiten over ons voedsel

Hier vind je de feiten over wat wij in ons hondenvoer stoppen en hoe wij elk ingrediënt kiezen zodat ons voer het beste bij de behoeften van jouw hond past.

Ingredients
Meat and Animal Derivatives

VLEES EN DIERLIJKE BIJPRODUCTEN

Het totale deel vlees en dierlijke bijproducten bedraagt tot 65% in onze natte voeding, en tot 39% in onze droge voeding.

"Vlees en dierlijke bijproducten" is een juridische term welke de niet vleselijke delen van een dier beschrijft. Dit bestaat uit organen zoals de lever, de nieren en het hart.

Deze dierlijke organen bevatten veel essentiële voedingsstoffen, waaronder verschillende vitaminen en mineralen. Ze zijn vaak rijk aan aminozuren. Een lever bevat bijvoorbeeld een hoge concentratie van het aminozuur "taurine", wat bijdraagt aan de gezondheid van de ogen en het hart van je hond.

In Pedigree® gebruiken wij uitsluitend vlees en dierlijke bijproducten van dieren welke zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie op basis van de Europese wetgeving.

Inorganic Matter

ANORGANISCHE BESTANDDELEN

"Anorganische bestanddelen" moeten verplicht worden aangegeven op de verpakking van alle dierenvoeding. Het is de meting van het mineraalgehalte. Mineralen worden toegevoegd tijdens het productieproces van dierenvoeding, om er zeker van te zijn dat het complete en gebalanceerde voeding is voor jouw hond.

Vegetable Derivatives

PLANTAARDIGE BIJPRODUCTEN

"Plantaardige bijproducten" omschrijven ingrediënten welke van planten komen. Ze zijn een goede bron voor proteïne, en in de juiste hoeveelheid, kunnen ze meer voordelen bieden aan honden. Zo zorgt bietenpulp er bijvoorbeeld voor dat de spijsvertering van je hond actief blijft werken.

Cereals

GRANEN

De granen in ons voedsel zijn zowel een bron van energie door de koolhydraten, maar ook van vezels die bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Wij voegen plantaardige bijproducten en vezels toe aan onze producten om de optimale verteringstijd te bewerkstelligen. Dit draagt bij aan de noodzakelijk absorptie van voedingstoffen in het spijsverteringskanaal.

Flavours and Sugar

SMAKEN & SUIKER

Wij gebruiken geen kunstmatige smaakstoffen in onze producten. Tijdens het productieproces komen er in kleine mate natuurlijke suikers vrij, maar wij voegen zelf geen extra suiker toe om het product meer smaak te geven. Wist je dat honden suiker anders proeven dan dat mensen doen? Hierdoor wordt het hondenvoer niet extra smakelijk als er extra suiker aan toe wordt gevoegd.

Salt

ZOUT

Honden eten van nature veel vlees wat rijk is aan natrium, een essentieel mineraal uit zout. Een beetje zout is essentieel in een compleet en gebalanceerd dieet om de stofwisseling van je hond gezond te houden. Wij kunnen je verzekeren dat het zout in onze voeding nooit de aanbevolen hoeveelheid van het WALTHAM™ Centre voor Dierenvoeding overschrijdt.

ADDITIVES

ADDITIEVEN

Alle ingrediënten welke wij in ons hondenvoer verwerken dienen een specifiek doel, zoals voedingsstoffen bieden, de veiligheid vergroten of het plezier verhogen. Ons nat- en droogvoer zijn verrijkt met vitaminen en mineralen om te verzekeren dat je hond een compleet en gebalanceerd dieet krijgt. In onze producten wordt geen gebruik gemaakt van overbodige "lege" ingrediënten. Alle conserveringsmiddelen in ons droogvoer zijn goedgekeurd als veilig volgens de EU wetgeving en zijn nodig om de product veiligheid tijdens de opslag te waarborgen. Ons natvoer in maaltijdzakjes en blik hebben geen conserveringsmiddelen nodig, aangezien deze zijn beschermd door de sterilisatie en afdichting tijdens het productieproces. We houden ons altijd aan de wetgeving en zorgen zo voor de veiligheid van onze producten en transparantie voor onze consumenten.

Informatie over Pedigree® producten

1- Dierlijke bijproducten zijn een goede bron van eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen voor honden.

"Vlees en dierlijke bijproducten" zijn de delen van een dier welke niet gekwalificeerd zijn als "vlees", dit bestaat uit organen zoals de lever, de nieren en het hart.

Dierenvoeding dat compleet en gebalanceerd is moet alle essentiële voedingsstoffen bevatten voor jouw hond. Van nature krijgen honden deze voedingsstoffen binnen door een compleet dier op te eten.

Deze dierlijke bijproducten bevatten hoge niveaus van essentiële voedingsstoffen, zoals verschillende vitaminen, mineralen en aminozuren. Een lever bevat bijvoorbeeld een hoge concentratie van het aminozuur "taurine", wat bijdraagt aan de gezondheid de ogen en het hart van je hond.

Het gebruik van vlees en dierlijke bijproducten is sterk gereguleerd en het wordt alleen gebruikt als het aan specifieke kwaliteitsstandaarden voldoet. Al het vlees en dierlijke bijproducten dat wij in Pedigree® gebruiken, komt van dieren welke zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Hoeveel vlees en dierlijke bijproducten er voor ons beschikbaar zijn verschilt per seizoen en is afhankelijk van onze bevoorradingsketen, aangezien wij de delen gebruiken welke niet bestemd zijn voor menselijke consumptie. Dit betekent dat wij soms variëren met het vlees en dierlijke bijproducten in onze recepten, afhankelijk van wat er die dag beschikbaar is. Op deze manier kunnen wij verzekeren dat jouw hond iedere keer weer de juiste voeding van de beste kwaliteit krijgt. Op de verpakking staat altijd het dier vermeld welke gegarandeerd in het product verwerkt is, hieraan toegevoegd kan het recept ook vlees en dierlijke bijproducten van bijvoorbeeld kip, kalkoen of lam bevatten.

2- Het totale gehalte vlees en dierlijke bijproducten is veel hoger dan 4%

De regels omtrent de ingrediënten declaraties van dierenvoeding zorgen ervoor dat het geregeld verkeerd begrepen of verkeerd geïnterpreteerd wordt. Bijvoorbeeld, een rund variant van een product mag het volgende op de verpakking zetten: "vlees en dierlijke bijproducten (waarvan 4% rund)". Dit kan leiden tot het idee dat er slechts 4% vlees en dierlijke bijproducten in ons product zit, maar dit is niet het geval.

Het percentage vlees en dierlijke bijproducten van het benoemde dier is gerelateerd aan de variant van het product en niet aan het totaal percentage van vlees en dierlijke bijproducten.

Het totale percentage vlees en dierlijke bijproducten van Pedigree® natvoer varieert tussen de 27% en 65%, van ons droogvoer varieert het percentage tussen de 15% en 39%.

Hoeveel vlees en dierlijke bijproducten er voor ons beschikbaar zijn verschilt per seizoen en is afhankelijk van onze bevoorradingsketen, aangezien wij de delen gebruiken welke niet bestemd zijn voor menselijke consumptie. Dit betekent dat wij soms variëren met het vlees en dierlijke bijproducten in onze recepten, afhankelijk van wat er die dag beschikbaar is. Op deze manier kunnen wij verzekeren dat jouw hond iedere keer weer de juiste voeding van de beste kwaliteit krijgt. Op de verpakking staat altijd het dier vermeld welke gegarandeerd in het product verwerkt is, hieraan toegevoegd kan het recept ook vlees en dierlijke bijproducten van bijvoorbeeld kip, kalkoen of lam bevatten.

3- Wij gebruiken alleen ingrediënten van hoge kwaliteit

Alle ingrediënten welke wij in ons hondenvoer verwerken dienen een specifiek doel, zoals voedingsstoffen bieden, de veiligheid vergroten of het plezier verhogen.

Het is beleid van Mars om nooit ingrediënten te gebruiken van lage kwaliteit. We hebben strikte specificaties voor onze recepten en wij wijken hier nooit vanaf.

Bijvoorbeeld, alle dierlijke bijproducten in onze producten zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie en we voldoen volledig aan de Europese wetgeving omtrent het verkrijgen en verwerken van dierlijke bijproducten.

Mars heeft strikte specificaties en kwaliteitseisen voor alle ingrediënten en de toeleveranciers hiervan. Dit om de kwaliteit en samenstelling van het eind product te garanderen.

4- Wij gebruiken alleen ingrediënten met een goede reden, geen overbodige "lege" ingrediënten

Alle ingrediënten welke wij in ons hondenvoer verwerken dienen een specifiek doel, zoals voedingsstoffen bieden, de veiligheid vergroten of het plezier verhogen.

Er zitten alleen voedingsvezels in onze producten welke ook echt toegevoegde waarde hebben, zo zorgen de voedingsvezels ervoor dat de spijsvertering gezond blijft.

Al onze producten zijn makkelijk verteerbaar, iets wat alleen maar bereikt kan worden met kwalitatieve ingrediënten en geen overbodige opvullers.

5- Onze hoofdmaaltijden zijn 100% compleet en gebalanceerd

Onze Pedigree® hoofdmaaltijden zijn altijd 100% compleet en gebalanceerd, dit betekent dat ze aan alle voedingsvereisten voor jouw hond voldoen, overeenkomstig met zijn leeftijd en levensstijl. Ons voer bevat de juiste mate van energie en voedingsstoffen voor een gezond en gelukkig leven voor jouw hond.

Al ons voer heeft een voedingsadvies om te helpen je hond de correcte hoeveelheid calorieën te geven, wat aansluit bij zijn leeftijd en levensstijl. De recepten zijn zo samengesteld, dat het helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

6- Onze voeding veroorzaakt geen diarree, als het geïntroduceerd en gevoed wordt volgens onze voedingsinstructies

We hebben strikte specificaties voor alle ingrediënten in ons hondenvoer. Wij kopen alleen ingrediënten in van leveranciers die voldoen aan ons strenge goedkeuringsproces. Al ons diervoeder moet voldoen aan strenge verteerbaarheid targets.

Een van de meest zichtbare signalen van de gezondheid van een hond zijn de uitwerpselen. Wanneer een hond diarree heeft, is dit een waarschuwing voor het baasje. Diarree wordt vaak veroorzaakt door het voer wat de hond eet. Echter gebeurt het vaker dat de diarree wordt veroorzaakt door ziekte, stress, menselijk voedsel of voedsel wat ze op straat vinden.

Je hond kan ook diarree krijgen van het te snel veranderen van voeding. Als je je hond overzet op een nieuw soort voeding, dan is het belangrijk dat je dit geleidelijk met kleine stapjes doet, in ongeveer een week tijd.

7- Voedsel allergieën

Een klein gedeelte van alle huisdieren heeft last van allergieën, meestal zijn dit geen voedselallergieën. Het overgrote deel van alle allergieën worden veroorzaakt door stuifmeel, stof, vlooien of mijten.

Voedselallergieën zijn relatief zeldzaam bij huisdieren en geschat wordt dat dit ongeveer 10% van alle allergieën betreft. Echter kunnen sommige huisdieren wel gevoelig zijn voor bepaalde componenten, zoals rund, tarwe of zuivel. Dit is vergelijkbaar met mensen welke intolerant zijn voor gluten of koeienmelk. Het precieze ingrediënt waar een huisdier gevoelig voor is, verschilt per dier. Honden welke allergisch zijn hebben baat bij een specifiek dieet, met geselecteerde eiwitten en koolhydraten. Een dierenarts kan helpen om het specifieke ingrediënt te bepalen waarvoor een hond allergisch is. Echter, gebeurt het niet vaak dat een hond allergisch is en kunnen zij zonder problemen genieten van verschillende soorten hondenvoer.

Als je twijfelt of je hond een voedselallergie heeft, raden wij je aan naar je dierenarts te gaan. Je dierenarts kan een diagnose stellen over eventuele allergieën.

8- Het is wetenschappelijk bewezen dat onze gebitsverzorgende producten helpen om de tanden en het tandvlees gezond te houden

Honden zijn niet altijd in staat om aan te geven dat er iets mis is, maar jammer genoeg hebben 4 op de 5 honden ouder dan drie jaar last van gebitsproblemen. Dit wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteen rondom het tandvlees.

De beste manier om het gebit van je hond te verzorgen is door dagelijks te poetsen. Klik hier voor onze tandenpoets instructies. Als je het niet praktisch vind om elke dag de tanden van je hond te poetsen, bieden wij met Pedigree® DentaStix™ een goede manier om het gebit van je hond te verzorgen.

Door de combinatie van een speciale structuur en actieve ingrediënten is het wetenschappelijk bewezen dat Pedigree® DentaStix™ de vorming van tandsteen tot 80% kan verminderen.

9- Onze traktaties

Gezonde traktaties voor blije honden. Of het voor training, beloning of spelen is, Pedigree® snacks bieden een lekkere en verantwoorde manier om je hond te trakteren. We spreken met experts in voeding, obesitas, tandheelkunde en gedrag om zo de beste kauwstaven, snoepjes en biscuits te ontwikkelen. Al onze producten hebben een duidelijk voedingsadvies om het risico op overgewicht bij honden te verminderen. We hanteren een maximale hardheid om tandbreuk te voorkomen en we gebruiken geen ingrediënten welke niet geschikt zijn voor honden, zoals bijvoorbeeld fluoride en knoflook.

Om meer in detail te gaan: het is niet alleen wetenschappelijk bewezen dat DentaStix™ de opbouw van tandsteen kunnen tegengaan, maar ze zijn ook laag in vet en zonder toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen. Al onze overige Pedigree® snacks bevatten omega 3 vetzuren om je hond fit te houden, vitaminen om je hond zijn natuurlijke afweersysteem te ondersteunen, mineralen met calcium voor sterke botten en ze zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy