Cesar imagery

De verzorging van de pootjes van je puppy

De pootjes van een puppy maken een heleboel mee op een dag: asfalt, beton, modderig gras, gravel en misschien wel gebroken glas. Hondenpoten kunnen daar allemaal wel tegen, maar puppypootjes zijn nog niet zo gehard dus moet je je pup een beetje helpen door ze goed te verzorgen.

Controleer de pootjes tijdens wandelingen

Als je buiten op stap bent, let dan op of je puppy niet mank loopt, met zijn pootje trekt of eraan likt. Als hij een pootje optilt kan dat betekenen dat je puppy wil spelen, maar het kan ook betekenen dat hij een zeer pootje heeft en wil dat je er naar kijkt.

Controleer als je thuiskomt eerst je puppy’s pootjes op scherpe voorwerpen of wondjes. Als je iets vindt, kun je dat met een pincet verwijderen of het je dierenarts vragen als de poot er geïrriteerd of geïnfecteerd uitziet.

Verzorging van de vacht en de nagels

In lang haar kan veel vuil verborgen zitten, dus let erop dat het haar tussen de tenen en nagels van je puppy niet te lang wordt. Als je puppy niet vaak op harde oppervlakken - zoals de stoep - loopt, moet je waarschijnlijk af en toe zijn nagels knippen, anders wordt het lopen pijnlijk voor hem.

Het is niet moeilijk om de nagels te knippen, maar je moet je door de dierenarts of door een echte hondentrimmer laten voordoen hoe je dat moet doen, want als je het niet goed doet, kan het zijn dat je puppy zijn nagels niet meer zo gemakkelijk laat knippen.

De verzorging van de pootjes in de winter

Strooizout en grit kan branden in de kussentjes van de puppypootjes – ook hun bek en hun buik als ze vervolgens aan hun pootjes likken. Dus droog de pootjes goed af bij thuiskomst en controleer of er geen zout of grit tussen de kussentjes zijn achtergebleven. Dagelijks insmeren met vaseline werkt verzachtend voor droge of gebarsten kussentjes.

Op dagen dat het vriest of heel winderig is, kunnen de pootjes, neus en oren van je pup echt bevriezen. Een goed passend jasje is dan perfect voor de meeste situaties, maar als je veel buiten in de sneeuw met hem loopt, zou je op zoek kunnen gaan naar laarsjes.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy