Cesar imagery

Je puppy's eerste dag in je huis

Je puppy’s eerste paar dagen weg van de moeder en broertjes en zusjes betekenen een grote verandering voor hem. Dus thuis aangekomen heeft hij je onverdeelde aandacht nodig. Neem de tijd om hem het huis te laten zien, hem eten te geven en met hem te spelen. Het helpt allemaal om hem zich op zijn gemak te laten voelen en zo is hij lekker moe voor hij gaat slapen.

Snuffelen en op onderzoek uit

Begin met je puppy overal aan te laten snuffelen en hem met zijn bedje kennis te laten maken. Leg een deken uit zijn oude slaapplek, die naar zijn moeder ruikt, op de nieuwe slaapplek van je puppy. Laat hem dan zelf verder zijn omgeving ontdekken in zijn eigen tempo.

Laat je puppy slapen

Als je kleine kinderen hebt, kunnen ze de puppy makkelijk te moe maken bij het spelen. Maak een regel dat ze de puppy nooit wakker mogen maken. Puppy’s zijn anders dan baby’s en weten wel zelf precies wanneer ze behoefte hebben aan slaap, dus als je puppy eenmaal slaapt, moet je hem niet wakker maken.

Schenk ook aandacht aan andere huisdieren

Als je andere huisdieren hebt, schenk dan veel aandacht aan ze zodat ze niet jaloers worden. Begin met ze uit elkaar te houden en apart eten te geven. Maar als ze elkaar eenmaal hebben leren kennen, zouden het de beste maatjes moeten worden. Zelfs je kat kan er uiteindelijk mee leren omgaan!

Begin met de zindelijkheidstraining

Word niet boos op je puppy als hij zijn behoefte op de vloer doet – daar kan hij heel onzeker van worden. Leg overal krantenpapier of speciale puppymatjes neer en neem hem ieder half uur en na het eten mee naar buiten. Beloon hem of haar iedere keer dat hij buiten wat doet met veel prijzende woorden.

Laat ze wennen

Probeer je puppy eraan te laten wennen ook alleen te zijn. De eerste paar nachten zal je puppy waarschijnlijk rusteloos zijn en janken als hij of zij alleen achter gelaten wordt. Een kruik en een tikkende klok in een dekentje gewikkeld, kunnen geruststellend werken. Maar maak je niet al teveel zorgen – het duurt niet lang voor ze zich thuis voelen.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® puppyvoeding
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy