Cesar imagery

Wanneer is een hond volwassen?

Honden zijn veel sneller volwassen dan mensen. Maar van pup naar volwassen hond is nog steeds een hele stap. Hier lees je meer over de verschillende levensfasen van je hond. Voor elke fase heeft PEDIGREE® voeding die precies op deze fase afgestemd is.

Puppyfase

Je hond is de eerste periode van zijn leven ‘pup’. In deze tijd leert hij op een plezierige en rustige wijze kennismaken met alles wat hij op latere leeftijd gewoon zal vinden. Je pup heeft in deze periode veel rust en aandacht nodig, want hij moet nog veel leren. Ook zindelijk worden en alleen thuis zijn! En behalve voor al die nieuwe indrukken heeft je pup natuurlijk ook veel energie nodig om gezond te groeien. In PEDIGREE® Junior zit alles wat je pup hiervoor nodig heeft.

Puberteit van je hond

Na de puppyperiode komt je hond in de puberteit. Net als bij mensen spelen hormonen hierbij een centrale rol. De hond kan in deze puberfase zijn eerder geleerde opvoeding gaan vergeten en hij kan karakterveranderingen laten zien. Hij is hierbij ook vaak erg op zijn soortgenoten gericht. Voor jou als baasje kan deze periode af en toe best lastig zijn. Consequent blijven en geduldig volhouden hoe je met de opvoeding bent begonnen, is hierbij belangrijk. Je hond wordt vanzelf volwassen!

Volwassen hond

Na de puberteit wordt je hond geleidelijk volwassen. Het verschilt echter per hond wanneer deze emotioneel en lichamelijk volwassen is. Kleine honden zijn vaak wat eerder volwassen dan grotere. Dit zijn vaak voor eigenaar en hond de gemakkelijkste jaren. Als de hond goed gesocialiseerd is, liggen de principes vast, waardoor het in deze fase wel weer iets lastiger is om je hond nog iets nieuws te leren. Je kunt de hond nog wel dingen leren, maar het zal in deze fase wat meer geduld en tijd kosten.

Ouderdomsperiode van je hond

De ene hond is al oud als hij acht jaar is en de ander pas bij twaalf jaar, maar gemiddeld worden honden zo’n tien tot elf jaar oud. Grote honden worden doorgaans meestal minder oud dan kleine honden. Reuzenrassen als de Duitse Dog worden vaak niet ouder dan zeven jaar terwijl Dwergpinschers wel vijftien jaar kunnen worden. Oudere honden slapen meer en dieper, ze kunnen minder goed tegen regen en tegen heel koud of heel warm weer. Ook hebben oudere honden specifieke voedingsbehoeften. In PEDIGREE® Senior zit alles wat je oudere hond nodig heeft.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy