Cesar imagery

Een evenwichtige voeding voor snelgroeiende puppy`s

Honden hebben net als wij alle categorieën voeding nodig: water, eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen, vitaminen en vezels. Maar de hoeveelheden en verhoudingen zijn heel anders dan voor de mens. Er is zelfs in iedere fase van een hondenleven een ander voedingsevenwicht nodig. Zelfs de grootte en de vorm van de pup zijn belangrijk. Je moet met een heleboel dingen rekening houden en het kan lastig zijn voor een puppy om goed te functioneren op zelf klaargemaakt voedsel.

De essentiële elementen voor de voeding van je pup

Water is van levensbelang voor de stofwisseling van je puppy – hun lichaam bestaat zelfs uit 70% water. Zoals je weet, raken ze daar dagelijks heel veel van kwijt en moeten dat dus regelmatig aanvullen. Een bak water is dus essentieel. Water is beter voor je puppy dan koeienmelk, waar veel puppy’s diarree van krijgen.

Eiwit is voeding voor de spieren. Granen, rijst en aardappels bevatten wel veel eiwit, maar vlees is de meest geconcentreerde bron van eiwit en de gemakkelijkste manier om je puppy te helpen groeien.

Vet is goed voor de energie en helpt de opname van vitamines. Het houdt bovendien huid en vacht gezond. Maar te veel vet betekent dat je puppy meer moet eten om de andere voedingsstoffen die ze nodig hebben binnen te krijgen – een recept voor overgewicht.

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie. In het wild haalt een hond ze uit fruit en groente. In hondenvoeding komen ze uit voorgekookte rijst, granen en pasta. Je zeer actieve pup heeft meer dan twee keer zoveel calorieën per hap eten nodig dan een volgroeide hond.

Mineralen helpen je puppy groeien. Alle puppy’s hebben calcium en fosfor nodig voor hun botten en spieren en ijzer voor rode bloedlichaampjes. Maar voedsel dat rijk is aan calcium bevat vaak een gevaarlijke hoeveelheid fosfor. Precies de juiste voedingsstoffenbalans is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je pup.

Vitaminen zijn essentieel voor een gezonde stofwisseling. Vitamine A is belangrijk voor het zicht, vitamine B voor de zenuwen en vitamine D voor de botten. Terwijl vitamine E de huid beschermt en vitamine K de bloedstolling ondersteunt. Maar honden kunnen vitamine C niet omzetten, zoals de mens.

Vezel is al het groentemateriaal dat niet verteerd wordt, maar waar je hond een regelmatige stoelgang (en makkelijk op te ruimen ontlasting!) aan te danken heeft. Een tekort aan voedingsvezel leidt tot obstipatie – niet fijn voor jou, niet fijn voor je puppy.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® Junior.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy