Cesar imagery

Voedingsrichtlijn voor puppy`s

Wat is de beste voeding voor je puppy? Hoeveel en hoe vaak? Alle rassen zijn zo verschillend, daarom is er niet slechts één antwoord mogelijk.

Kleine maag, grote honger

Puppy’s moeten veel eten in verhouding tot hun lichaamsgewicht, ze hebben veel brandstof nodig om te groeien. Maar totdat hun maag ook groeit, hebben ze een aantal kleinere maaltijden verdeeld over de dag nodig. De richtlijnen op het blik, maaltijdzakje of op de zak vertellen je de juiste hoeveelheid voor een portie. Als je puppy zijn bak niet binnen 20 minuten op heeft, geef je hem waarschijnlijk te veel.

De conditie van je puppy geeft het beste aan of je je hond de juiste hoeveelheid geeft. De dierenarts kan je bij een controle vertellen of je puppy een gezonde groei doormaakt of dat je de voeding aan moet passen.

Wat is nou goede puppyvoeding?

Een goede puppyvoeding heeft de juiste balans om aan de behoefte van je puppy aan energie, eiwitten en mineralen te voldoen. Het moet makkelijk te verteren zijn door de maag van je puppy, die nog niet volgroeid is. Kies dus voeding die speciaal voor puppy’s bedoeld is en niet voor volwassen of oudere honden.

En natuurlijk moet de voeding smakelijk genoeg zijn, zodat je puppy het eten ook lekker vindt.

Heeft hij voedingssupplementen nodig?

Nee. Te veel fosfor of calcium kan afwijkingen veroorzaken, gebruik dus alleen voedingssupplementen op voorschrift van de dierenarts.

Het risico van overvoeren

Door overvoeren komen de zich snel ontwikkelende botten en gewrichten van je puppy te veel onder druk te staan en dat kan permanente schade veroorzaken.

Voldoende schoon vers water

Zorg dat je puppy altijd schoon, vers water heeft. Raadpleeg je dierenarts als je merkt dat hij voortdurend dorst heeft.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® Junior.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy