Cesar imagery

Wat is er anders aan puppyvoeding?

Voldoen aan de speciale voedingsbehoefte van je puppy

Na 6–8 weken zijn de puppy’s helemaal bij de moeder weg en eten ze 4–5 keer per dag. De eerste maaltijden moet je ze het eten geven dat ze gewend zijn. Door een plotselinge verandering in hun eetpatroon kan hun maag van streek raken. Dus doe het geleidelijk en verdeeld over een aantal dagen als je je puppy ander eten wilt geven.

(Als de maag van je puppy toch van streek raakt door alle veranderingen geef je hem gewoon een paar maaltijden alleen water te drinken en daarna een paar maaltijden alleen gekookte rijst totdat hij weer gewone puppyvoeding kan eten. Ga met hem naar de dierenarts als hij blijft overgeven of nog steeds diarree heeft.)

Je puppy heeft meer dan twee keer zoveel calorieën nodig als er in de voeding voor volwassen honden zit omdat hij heel actief is en in de groei is – en die calorieën moeten allemaal in de kleine hoeveelheden zitten die een puppy eet. De voeding moet dus ook de juiste voedingsstoffen bevatten in precies de juiste hoeveelheden voor hun groeiende botten, spieren en gewrichten. En de kleine bek van je puppy kan ook niet overweg met de grote brokken hondenvoer en hondenkoeken voor volwassen honden.

Zestig jaar onderzoek zorgt ervoor dat PEDIGREE® puppyvoeding precies de juiste voedingsbalans voor een puppy in de groei is, met de ideale verhouding eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Dat is ook makkelijker te verteren voor de maag van een jonge hond dan eten dat je zelf thuis voor hem klaarmaakt.

Met Pedigree heeft je puppy de keuze uit een hele reeks van nat (in blikjes of maaltijdzakjes) en droog hondenvoer. Dat kun je gewoon combineren. Droog voer kun je in het begin het beste 20 minuten voor het eten in lauwwarm water weken. En zorg ervoor dat hij altijd een bak vers water heeft, ongeacht wat hij eet.

Lok je puppy niet met lekker hapjes of eten van je hand als hij niet meteen aanvalt en alles direct naar binnen werkt. Daar kweek je maar slechte gewoontes mee. Als ze in een half uurtje hun bak niet leeg hebben, haal je hem weg en geef je hem pas bij de volgende maaltijd weer nieuw eten. Je puppy leert zo snel dat hij moet eten wat de pot schaft.

Tussen de maaltijden door kun je je hond ook beperkt een aantal snacks bij het trainen geven, bijv. PEDIGREE® Markies. Geef je puppy alleen voedingssupplementen als hij ziek is of als de dierenarts dat voorschrijft.

Bekijk ons assortiment PEDIGREE® Junior.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy