Cesar imagery

Gehoorzaamheid van hond en puppy

De belangrijkste zaken die je moet weten, als je wilt dat je hond jou gehoorzaamt.

Jij bent de baas


Als je je hond de vrije hand geeft in huis, denkt hij dat hij de aanvoerder van de meute is en kan doen wat hij wil. Wees strikt totdat je hond zijn plaats weet – niet op de bank, niet op het bed en anders geen lekkers. Praat altijd op een kalme, strikte toon met hem.

Wees consequent


Als jij je hond op het bed laat, maar je partner duwt hem ervan af, dan raakt hij er alleen maar van in de war. Dus iedereen met wie je hond te maken heeft, moet weten wat de hond mag of niet mag – en zich daar dan aan houden.

Wees ook consequent met je commando’s. Je zult meer succes hebben met één simpel commando ‘Nee’ dan met een hele reeks ‘Niet doen!' ‘Mag niet!’ en ‘Hé!’. Laat iedereen dezelfde commando’s gebruiken, dan is het veel gemakkelijker voor je hond om iedereen te begrijpen.

Wees niet achteraf boos op je hond


Als je op een dag thuiskomt en je vindt je slippers aan flarden is het te laat om je hond nog terecht te wijzen voor het kapot kauwen. Je hond ziet het verband niet tussen de terechtwijzing en wat hij eerder gedaan heeft. Je hond terechtwijzen werkt alleen als je je hond op heterdaad betrapt.

Herhalen, belonen en nog een keer doen


Denk aan het herhalen, belonen en nog een keer doen. Doe de oefeningen steeds weer opnieuw, prijs ze de hemel in en zorg voor gezonde snacks, die je hond het lekkerst vindt, als beloning. Blijf het herhalen op andere dagen en andere plaatsen, zodat je hond leert wat je wil dat hij leert. Een snack die je je pup zou kunnen geven is PEDIGREE® Rodeo, een heerlijke en unieke snack om je hond te belonen of te verwennen.

Lees meer over gehoorzaamheid

Ontdek PEDIGREE® tussendoortjes!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy