Cesar imagery

Help je hond of puppy je te begrijpen

Wat doen we als we niet goed door anderen begrepen worden? We zeggen hetzelfde meestal nog een keer op een andere toon of proberen het nog eens met andere woorden en een paar overdreven handgebaren.

Dit werkt allemaal niet bij je hond. Het kan hem in verwarring brengen of misschien vindt hij het wel leuk, maar hij heeft er niets aan. Hoe moet je hem dan helpen snappen wat je in vredesnaam bedoelt?

Laat je hond zien wat je bedoelt


Als je wilt dat je hond zit, zet je hem in de zit-positie en zegt “zit”. Dan prijs je hem en geeft hem een beloning. Als je dan wilt dat hij een frisbee terugbrengt, neem je je hond mee naar de frisbee en je herhaalt het woord steeds.

Gebruik altijd hetzelfde woord voor hetzelfde commando


Je hond snapt niet dat “zit” en “ga zitten” dezelfde commando’s zijn. En als je hem eenmaal “af” hebt geleerd denkt hij misschien wel dat hij twee dingen tegelijkertijd moet doen. Let er wel op dat je je hond alleen wat geeft als hij het juiste doet bij het commando.

Spreek op een vrolijke, zelfverzekerde toon


Voor je hond maakt de klank van je stem een groot verschil. Een bekend woord op een andere toon betekent absoluut niets voor hem. Probeer vast te houden aan een vrolijke zelfverzekerde toon – zelfs als dat de eerste keer in het openbaar een beetje gek is.

Probeer er niet gefrustreerd van te raken


Soms zal je hond ongelofelijk frustrerend en vervelend zijn. Maar als ze iets vergeten zijn waarvan jij dacht dat ze het al geleerd hadden, kan dat zijn omdat ze moe of opgewonden zijn, honger hebben of …het doodgewoon vergeten zijn.

Misschien moet je even wat anders gaan doen voor je weer tegen je hond kunt lachen, maar beheers je en zet je schrap om het nog eens te proberen – met heel veel herhalen, belonen en nog een keer doen.

Houd het eenvoudig – en houd het leuk.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy