Cesar imagery

Hulp bij de omgang met een gestreste hond

Net zoals wij kunnen ook honden zich gestrest voelen door de druk van een onbekende situatie. Je kunt je stress bij je hond leren herkennen, je kunt hem ermee leren omgaan en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Nieuwe situaties zoals naar de dierenarts gaan of verhuizen, kunnen ervoor zorgen dat je hond veel stress heeft. Misschien merk je dat hij gaat hijgen, veel haaruitval heeft of zweet onder zijn kussentjes. Gebruik een positieve stem om hem op zijn gemak te stellen en geeft hem enthousiast een beloning als hij luistert naar commando’s. Het helpt allemaal om hem zich op zijn gemak te laten voelen in zijn nieuwe omgeving.

Het is ook mogelijk dat je hond een probleem heeft met vreemde mensen. Je kunt dat zien als hij zijn bek sluit, wegkijkt en staart en oren naar beneden gaan. Ga om je hond op zijn gemak te stellen naast de vreemde staan en houd je hond iets lekkers voor. Breng je hond dichterbij de vreemde, laat hem de beloning aanpakken en neem hem weer mee. Na een paar keer herhalen, zal je hond zich ontspannen.

In een stressvolle situatie – zoals wanneer hij te maken heeft met een veel grotere hond - zal je hond de staart tussen de poten klemmen, piepen, plassen of proberen zich te verstoppen. Je kunt het zelfvertrouwen van je hond langzaam vergroten door hem met zo veel mogelijk nieuwe honden in aanraking te brengen. Heel vroeg daarmee beginnen is belangrijk.

Roep de hulp in van een professionele hondentrainer als je hond last blijft hebben van enorme stress.

Ontdek PEDIGREE® tussendoortjes!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy