Cesar imagery

Teveel blaffen voorkomen

Honden houden van aandacht. En ze ontdekken al gauw dat blaffen de manier is om die aandacht te krijgen. En het is nog leuker als ze je zover krijgen dat je naar hen terug schreeuwt. Blaffen kost een hond niet veel energie, dus daar kan hij een aardig tijdje mee doorgaan, en doorgaan…. en doorgaan….

Dat hij op een dief aanslaat is een ding, maar dat hij naar alles en iedereen blaft, kan veel mensen, en vooral je buren, geweldig op de zenuwen werken. Je kunt je hond gelukkig trainen niet bij bepaalde geluiden of gebeurtenissen te blaffen. En vreemd genoeg is de eerste stap daarbij dat je je hond moet leren op commando te blaffen.

Je hond trainen op commando te blaffen


Doe iets waar je hond meestal van gaat blaffen – laat de telefoon rinkelen of druk op de deurbel. Als ze blaffen, prijs je ze en herhaal steeds het woord ‘spreek’. Zodra je hond het woord associeert met blaffen, kun je hem ook op commando laten blaffen.

Leuk, maar hoe krijg je hem zover dat hij weer ophoudt?

Als je hond eenmaal ‘spreek’ en ‘rustig’ geleerd heeft, kun je op ieder moment ‘rustig’ zeggen en dan zullen ze rustig blijven. Je moet alleen niet vergeten hem steeds als een idioot te prijzen als hij iets goed doet, om hem gemotiveerd te houden.

Herhaal, beloon en blijf hem aanmoedigen – dan heb je beslist een rustigere hond.

Je hond leren niet te blaffen als je weggaat


De laatste stap is het leren niet te blaffen als je hem alleen thuis laat. Hiervoor moet je de tijd nemen om steeds maar weer te doen of je weggaat en weer thuiskomt, weggaat en weer thuiskomt.

Net voordat je doet of je weggaat, neem je de ‘spreek’ en ‘rustig’ routine met je hond door en prijst hem daar uitgebreid voor. Als je het huis eenmaal verlaten hebt, kom je direct weer naar binnen en prijst hem uitbundig omdat hij rustig is gebleven. De volgende keer blijf je een beetje langer weg. En zo steeds verder.

Je buren zullen je voor gek verklaren als ze je toevallig zo bezig zien, maar ze zullen je uiteindelijk zeer dankbaar zijn!
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy