Cesar imagery

Honden met overgewicht

Niets maakt een hond blijer dan eten. Te dikke honden krijgen gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk om een goed evenwicht te bewaren tussen voldoende beweging en de voeding van je hond.

Als je je zorgen maakt dat je hond misschien te dik is, wordt het tijd om eens bij de dierenarts langs te gaan. Die kan je vertellen of het komt doordat je je hond teveel te eten geeft, of dat er een andere ernstige reden voor is zoals een schildklierprobleem of diabetes.

Een dieet met minder calorieën kan je hond helpen gewicht te verliezen, terwijl hij toch alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Onze Adult Light droogvoeding bevat 30% minder vet en minder calorieën per maaltijd dan onze normale producten voor volwassen honden.

Meer wandelen met je hond helpt hem ook af te slanken. Als je hond niet veel gelopen heeft de laatste tijd, begin dan met een stevige dagelijkse wandeling van tien minuten – maak er na een paar weken een wandeling van 20 minuten van. En spelen met de hond is ook een goede manier om hem wat beweging te geven
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy