Cesar imagery

Je hond of puppy een bad geven

Vroeger kregen honden twee keer per jaar een bad. En dat was een behoorlijke worsteling van baasje tegen hond. Tegenwoordig bestaan er hondenshampoos die niet alle natuurlijke oliën uit de vacht halen. Als je goed voorbereid bent, kan het heel leuk zijn voor de hond en voor jou om hem een bad te geven.

Baden hoeft niet regelmatig te gebeuren. Maar als je hond in iets smerigs heeft liggen rollen en met een onplezierig luchtje rondwandelt of doordrenkt is van de modder, dan wordt het tijd om hem een bad te geven.

Begin met borstelen

Als je hond niet al nat is kun je het beste eerst de knopen er uit halen door hem te borstelen – met water maak je de knopen alleen maar erger. Laat dan voldoende lauwwarm water in de kuip lopen dat het water tot aan de knieën van de hond komt – of zet de douche aan op een aangename temperatuur. Een antislipmat is ook heel handig.

Je hond wassen

Til je hond nu in de badkuip, prijs hem voortdurend uitbundig en moedig hem aan. Houd hem op zijn plaats met een hand en lepel met de andere hand water over zijn vacht. Je kunt ook de sproeikop van de douche gebruiken, door hem heel dicht bij de vacht te houden zodat de hond niet zenuwachtig wordt. Breng de shampoo op en werk die rustig en voorzichtig door de hele vacht. Met een zacht kwastje kun je makkelijk tussen de tenen komen. Voor de kop gebruik je een spons – kijk goed uit dat er geen zeep in hun ogen komt.

Spoel goed uit met schoon lauwwarm water zodat er geen shampoo achterblijft.

Je hond afdrogen
Knijp dan het water uit de vacht voordat je met een paar handdoeken gaat afdrogen. Bedenk dat wat jij niet afdroogt, je hond er wel uitschudt! Je kunt eventueel ook een haardroger gebruiken, maar zet hem op een heel lage temperatuur en blaas je hond niet in zijn gezicht.

Nog een laatste tip: controleer of de oren helemaal droog zijn, bacteriën nestelen zich graag in vochtige oren. Prijs je hond dan uitbundig, geef hem een beloning en dan duimen maar dat hij niet meteen weer de modder induikt!

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy