Cesar imagery

Gebitsverzorging van mijn hond

Het is niet zo eenvoudig voor je hond om aan te geven dat hij gebitsproblemen heeft, jammer genoeg hebben 4 op de 5 honden ouder dan drie jaar last van gebitsproblemen. Dit wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak en tandsteen rondom de tandvleesrand. Dit kan vermindert worden door effectieve dagelijkse gebitsverzorging.

De gebitsverzorging van mijn hond of puppy

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Dagelijks de tanden van je hond poetsen is een goede manier om het gebit gezond te houden en gebitsproblemen te voorkomen.

Wanneer je je hond geleidelijk aan laat wennen aan het poetsen van zijn tanden, zal hij er op den duur zelfs van genieten.

We hebben met verschillende dierenartsen samengewerkt en een gids gemaakt, om je te helpen stapsgewijs en succesvol de tanden van je hond te poetsen.

Wat heb je nodig?
 • Een tandenborstel voor honden

 • Tandpasta voor honden (tandpasta bestemd voor mensen is niet geschikt voor honden, dit bevat fluoride en dat is giftig voor honden)

 • Een beetje water

 • Een stille ruimte zonder afleiding

 • Schone handen en korte nagels voor de veiligheid van je hond

 • Een hoop geduld

Als je wilt kun je hier ook de gids downloaden waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je dan tanden van je hond kunt poetsen.

DentaStix™

Pedigree® DentaStix™

Pedigree® DentaStix™ heeft een unieke X-vorm, actief werkende ingrediënten en een zacht schurende werking. Hierdoor kan PEDIGREE® DentaStix™ de opbouw van tandsteen tot 80% verminderen.

Hoe Pedigree® DentaStix™ de opbouw van tandsteen kan verminderen

Lees hier hoe Pedigree® DentaStix™ helpt het gebit van je hond gezond te houden.

Jammer genoeg hebben 4 op de 5 honden last van gebitsproblemen. Dit kan leiden tot een intensieve en pijnlijke behandeling. Bij dagelijks gebruik kan Pedigree® DentaStix™ de opbouw van tandsteen tot 80% verminderen. Pedigree® DentaStix™ zijn beschikbaar in verschillende formaten (klein, middelgroot en groot). Naast dat ze lekker zijn, bevat een medium stick ook slechts 82 calorieën en is er geen suiker aan toegevoegd.

Hoe werken Pedigree DentaStix™?

Ze werken door de speciale structuur en actieve ingrediënten.

 • Speciale Structuur

  Pedigree® DentaStix™ heeft een unieke X-vorm en kan, bij dagelijks gebruik, de opbouw van tandsteen tot 80% verminderen.

 • Actieve Ingrediënten

  Pedigree® DentaStix™ bevat twee actief werkende ingrediënten (natriumtripolyfosfaat en zinksulfaat) welke zich binden met het calcium in het speeksel en de opbouw van tandsteen vertragen. Dit helpt om tandplak zachter te maken voor een langere tijd, waardoor het makkelijker wordt verwijdert door het kauwen op Pedigree® DentaStix™.

 • Hoe werken de actieve ingrediënten

DentaStix™ Chewy Chunx

DentaStix™ Chewy Chunx

Pedigree® DentaStix Chewy Chunx is een hapklare verwennerij, speciaal ontwikkeld met actieve ingrediënten, die wetenschappelijk bewezen de tanden van je hond schoonhouden.

Hoe Pedigree® DentaStix™ Fresh de opbouw van tandsteen bestrijdt en de adem van je hond verfrist.

Wetenschappelijk bewezen dat het de opbouw van tandsteen kan verminderen en helpt de adem te verfrissen.

Een slechte adem hoort niet standaard bij honden, het is vaak een symptoom van gebitsproblemen, waar helaas 4 op de 5 honden ouder dan drie jaar last van hebben. Gebitsproblemen worden veroorzaakt door tandplak en tandsteen rondom de tandvleesrand, wat kan leiden tot veel pijn voor je hond. Slechte adem is een teken van gebitsproblemen, in dit geval kan je beter de oorzaak van de gebitsproblemen aanpakken in plaats van alleen de onaangename lucht te maskeren.

De heerlijke Pedigree® DentaStix™ Fresh zijn verkrijgbaar voor kleine en middelgrote honden. Ze hebben een laag vetgehalte, bevatten slechts 82 calorieën, er is geen suiker aan toegevoegd en ze bevatten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Je kan er dus zeker van zijn dat je je hond een goede dagelijkse gebitsverzorging geeft.

Wanneer je hond een slechte adem blijft houden, raden wij je aan om naar een dierenarts te gaan. Aangezien dit meestal duidt op gebitsproblemen. Wij raden tevens altijd aan om het gebit van je hond elke 6 maanden te laten controleren door een dierenarts, in combinatie met een effectieve gebitsverzorging.

Hoe werken Pedigree® DentaStix™ ?

DentaStix™ Fresh hebben een unieke X vorm en bij dagelijks gebruik zorgen de speciale structuur en actieve ingrediënten ervoor dat de vorming van tandsteen tot 80% kan worden vermindert. Daarnaast zorgen het groene thee extract en de eucalyptus olie dat niet alleen de slechte adem gemaskeerd wordt, maar ook de oorzaken van een slechte adem worden aangepakt.

Hoe werken de actieve ingrediënten

Mythes rondom gebitsverzorging

Mythes over Pedigree® DentaStix®

Mythe: Gebitsverzorgende snacks laten het tandvlees bloeden

Kauwen en tandpoetsen kunnen ervoor zorgen dat het tandvlees gaat bloeden wanneer de hond last heeft van tandvleesontsteking (evenals bij mensen). Hoe effectiever een kauwstaaf de tandvleesrand reinigt, hoe groter de kans dat het tandvlees gaat bloeden.

Kleine hoeveelheden bloed op het product zijn geen probleem, wanneer je regelmatig poetst en Pedigree® DentaStix™ geeft moet het bloeden verminderen en op den duur helemaal stoppen.

Aanhoudende of hevige bloedingen kunnen wijzen op ernstige gebitsproblemen, wanneer dit het geval is raden wij je aan om naar een dierenarts te gaan voor een volledige gebitscontrole.

Mythe: Mijn hond eet zijn DentaStix™ snel op, dus het werkt niet

Uit onderzoek blijkt dat zelfs wanneer een hond er 40-50 seconden over doet om een DentaStix™ op te eten, hij nog steeds tussen de 90 en 130 keer kauwt. Dit heeft nog steeds grote invloed op de mate van tandplak en tandsteen. Tevens bevatten Pedigree® DentaStix™ actieve ingrediënten welke doorwerken nadat de DentaStix™ op is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je hond het te snel op eet.

Mythe: Suiker veroorzaakt gebitsproblemen, evenals bij mensen.

De mond van een hond lijkt niet zo erg op die van ons zoals je misschien denkt. Hun speeksel bevat verschillende substanties, hierdoor hebben zij niet hetzelfde tandbederf als mensen wanneer zij teveel suiker eten. Tandvlees problemen zijn een groot probleem voor honden, dit kan voorkomen worden door het tegengaan van tandplak en tandsteen.

Mythe: DentaStix™ bevat veel calorieën

DentaStix™ bevatten niet veel calorieën – ze zijn suikervrij en een medium stick bevat slechts 82 calorieën. Om er zeker van te zijn dat je hond niet aankomt in gewicht, raden wij aan om iets minder voer te geven tijdens de hoofdmaaltijd, om zo de calorieën van DentaStix™ te compenseren.