Cesar imagery

Epilepsie

Oorzaak:

Een epileptische aanval bij honden ontstaat doordat de functie van hersencellen verstoord is, de elektrische activiteit van de hersencellen is op dat moment voor een korte periode ‘ontspoord’. In sommige gevallen is er een directe oorzaak voor de toevallen op te sporen, bijvoorbeeld een ziekte (in de hersenen of in de rest van het lichaam) of een afwijking van de hersenen. In veel andere gevallen is er geen directe oorzaak aan te wijzen voor de toevallen.

Symptomen:

Voordat de werkelijke toeval plaatsvindt, kan je hond zich al afwijkend gedragen (bv. aanhaliger of onrustiger). De volgende symptomen kunnen optreden bij de werkelijke toeval:
- Omvallen en bewustzijnsverlies
- Hevige krampen
- Krampachtige bewegingen bij de poten
- Klapperen met de kaken, schuimbekken
- Verlies van urine en ontlasting

Behandeling:

Het is belangrijk om tijdens de aanval vooral af te wachten en te observeren. Het heeft op dat moment geen zin om je hond extra aandacht te geven of tijdens de aanval medicijnen te geven, hooguit het toedienen van valium via een injectie of rectaal zou kunnen. Als je hond meerdere aanvallen heeft per 3 maanden, zal de dierenarts op basis van het specifieke geval medicatie voorschrijven om de duur en ernst van aanvallen te proberen te verlagen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy