Cesar imagery

Vlooien

Vlooien zijn het meest voorkomende ongedierte bij honden. Ze veroorzaken ernstige jeuk en allergische reacties en kunnen zelfs een lintworm overdragen. Dus hoe ontdek je ze en hoe kom je ervan af voordat ze een probleem worden?

Hoe weet je of het vlooien zijn?

Leer eerst de tekenen herkennen:
  • voortdurend krabben;
  • droge huid;
  • allergische reacties en
  • in het achterste, de staart of de binnenkant van de dij bijten.
Als je hond een van deze tekenen vertoont, moet je zijn huid controleren – vooral rond de staart – en zijn slaapplek. Je vindt kleine groepjes zwarte puntjes als hij geïnfecteerd is. Dat zijn de vlooienuitwerpselen. Als je het zeker wilt weten moet je er een paar in water laten vallen. Door het bloed wat erin zit, zal het water roze kleuren.

Ik denk dat mijn hond vlooien heeft – wat moet ik doen?

Je dierenarts kan je een geschikte behandeling tegen vlooien geven die niet schadelijk is voor je hond. Als je andere honden hebt of een kat, vergeet ze dan niet tegelijkertijd tegen vlooien te behandelen. De vlo die je in werkelijkheid ziet, is maar een klein onderdeel van een grotere plaag. De eitjes zijn heel moeilijk te zien, zelfs als je je hond behandeld hebt, zullen de kleden en het beddengoed nog onderdak vormen voor eitjes. Je kunt een effectieve huis-tuin-en-keukenspray krijgen bij de dierenarts.

Omdat vlooien vaak de larven van de lintworm bij zich dragen, zal je ervoor moeten zorgen dat je hond ook voor wormen wordt behandeld.

Hoe behandel je vlooien?

Omdat vlooien zo veel voorkomen, zijn er tegenwoordig allerlei manieren in de handel om ze te behandelen. Wat je kiest hangt af van hoe je hond reageert op de behandeling, hoe erg het is, en welke weg je wilt bewandelen.

Hoe voorkom ik vlooien?

je voorkomt niet dat je hond ergens vlooien opdoet. Maar dagelijks verzorgen en borstelen is de beste manier om er vroeg bij te zijn. Gebruik een fijne kam en verdrink de vlooien die je vindt in zeepwater.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy