Cesar imagery

Welke vitamines heeft je hond nodig?

Met de juiste vitamines kan je hond groeien en herstellen. Een teveel aan bepaalde vitamines kan slecht voor hun gezondheid zijn.

Vitamines zorgen er ook voor dat andere voedingsstoffen door het lichaam verwerkt worden – zonder de juiste vitaminebalans kan het lichaam niet goed groeien of herstellen. De makkelijkste manier om de juiste vitaminebalans in het eetpatroon van je hond te brengen, is hem hondenvoer, zoals PEDIGREE®, met die juiste balans te geven.

Je hond heeft vitamines uit twee verschillende groepen nodig: wateroplosbare vitamines C en B-complex, en de vetoplosbare vitamines A, D, E en K.

Wateroplosbare vitamines C en B-complex

Deze vitamines zorgen voor de opbouw van het bot, gebit en bindweefsel van je hond. Omdat ze oplossen in water worden ze voortdurend uit het lichaam gespoeld – en moeten dus regelmatig bijgevuld worden. Maar: de diverse soorten vitamine B zitten in het eten van je hond, vitamine C wordt natuurlijk in het lichaam geproduceerd.

Toevoeging van vitamine C aan het eten van uw hond kan serieuze gezondheidsproblemen bij uw hond veroorzaken. Dus geen vitamine C supplement geven als dat niet is voorgeschreven door de dierenarts.


Vetoplosbare vitamines A, D, E en K

Deze vitamines zitten in dierlijke vetten. Het lichaam van je hond absorbeert ze via de darmwand en slaat ze op voor later gebruik. Teveel van één of meer van deze vitamines kan leiden tot fysieke afwijkingen, vooral in het skelet.

Het is dus géén goed idee je hond voedingssupplementen te geven, tenzij je dierenarts anders voorschrijft voor een specifieke kwaal of aandoening.

Dit is wat de vitamines A, D, E en K doen:
  • Vitamine A is o.a. goed voor de ogen;
  • Vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen voor de botopbouw;
  • Vitamine E helpt het lichaam rode bloedcellen te maken;
  • Vitamine K bevordert de bloedstolling en vormt beschermende korsten.
Wat je je hond ook besluit te geven, hij is van jou afhankelijk voor de juiste vitaminebalans in zijn eten. Onze PEDIGREE® producten geven jouw hond de vitamines die hij nodig heeft.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy